TKO TREBA ŠUTJETI?

Bildt nakon Sarajeva na blogu odgovorio Hartmann

08.04.2012 u 13:04

Bionic
Reading

Nakon što je nekadašnja glasnogovornica suda u Haagu napala švedskog ministra vanjskih poslova u Sarajevu, Bildt je odgovorio na svojem blogu

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt u Sarajevu se nije obazirao na grube riječi Florence Harmann koja se žestoko obrušila na njega, spočitavajući mu da nema pravo biti u tom bosanskohercegovačkom gradu na obilježavanju 20. godišnjice opasade jer svojedobno nije učinio ništa da bi spriječio strahote koje su pogodile i Sarajevo i BiH.

U subotu je ipak progovorio o sarajevskom incidentu. Nekadašnjoj glasnogovornici Haaškoga suda, koja je radila i kao ratna izvjestiteljica, Bildt je poručio da bi joj bilo bolje da je pročitala njegove knjige, umjesto što okolo širi laži, prenosi Local.

I dok se Hartmann u Sarajevu pitala što Bildt tamo radi, a nekoć je govorio da je Milošević 'dobar momak', švedski ministar na svom je blogu napisao da su podaci koje je iznijela netočni i podsjetio je da nije u situaciji da postavlja bilo kakva pitanja, s obizirom na to da je Francuska izdala nalog za njezinim uhićenjem jer nije platila kaznu od 7000 eura, koju je sud preinačio u zatvorsku.