Svijet META UNIŠTENA

Anonymous napao britanski MUP

Britansko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu navečer da istražuje informacije o cyber napadu skupine Anonymous na njihovu internetsku stranicu, jer se protivi planovima pojačanog nadzora elektronskog prometa i razmjena poruka

Korisnici su na početnoj stranici ministarstva naišli na poruku da usluga nije na raspolaganju zbog velikog prometa.

Preko mreže Twitter skupina Anonymous emitirala je poruku 'TANGO DOWN' - što u vojnoj terminologiji znači 'meta uništena' - 'zbog planova pojačanog nadzora'. Glasnogovornik ministarstva je rekao da imaju informacije da je ministarstvo na meti hakerskih akcija u znak prosvjeda protiv planova o pojačanom nadzoru.

Britanska vlada je prošlog tjedna bila izložena žestokim napadima zbog planova da postavi opremu koja bi omogućila službi nadzora elektronskog prometa pristup podacima za svaku poruku, pregledanu adresu i telefonski poziv.

Direktor udruženja Big Brother Watch campaign Nick Pickels rekao je da te odredbe predstavljaju korak bez presedana, kojim bi Velika Britanija izjednačila kontrolu koju vrši državni aparat nad građanima s onom u Kini i Iranu.

186685,185944,184889,180421
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još