POMAHNITALI VOĐA KULTA

Ovako danas izgleda strašni Charles Manson!

05.04.2012 u 11:58

Bionic
Reading

Uprava za zatvorski sustav Kalifornije objavila je nove fotografije vođe kulta i masovnog ubojice Charlesa Mansona. Objavljene su tjedan dana prije odluke o njegovom traženju pomilovanja

Nakon što je CNN zatražio nove fotografije Charlesa Mansona, Uprava za zatvorski sustav objavila je dvije njegove fotografije, snimljene u lipnju prošle godine u državnom zatvoru u Corcoranu (Kalifornija). Na njima je 77-godišnji Manson, obrastao u sijedu kosu, bradu i brkove.

'Izgleda puno drukčije', kazao je CNN-u glasnogovornik Uprave Terry Thornton

Fotografije Charlesa Mansona posljednji su put objavljene prije tri godine i tada je imao obrijanu glavu. Nije imao ni utetoviranu svastiku posred čela koju ima na novim fotografijama.

O Mansonovoj molbi za pomilovanjem odlučuje se 11. travnja, a, podsjetimo, bio je osuđen na smrtnu kaznu zbog ubojstva glumice Sharon Tate i šest drugih ljudi. Ubojstva je počinio sa sljedbenicima vlastitog kulta koji su, između ostalog, pokušavali u SAD-u krajem 60-ih godina prošlog stoljeća, izazvati rasni rat.

Smrtna kazna promijenjena je u doživotnu kaznu zatvora, jer je 70-ih država Kalifornija ukinula smrtnu kaznu. Molba za pomilovanjem odbijena mu je već 11 puta zbog iznimno nasilnog ponašanja u zatvoru.

Samo u zadnjih pet godina kažnjavan je zbog napada na čuvare i posjedovanja oružja. Kod njega je prošle godine pronađen i mobitel.