Svijet TRAGEDIJA U ATENI

Starac se ubio pred zgradom grčke skupštine

Nepoznati sedamdesetogodišnjak počinio je u srijedu ujutro samoubojstvo ispalivši sebi hitac u glavu na glavnome gradskom trgu u Ateni te izazvavši šok i sažaljenje brojnih prolaznika, izvijestili su policijski izvori

77-godišnji muškarac se, prema prvim informacijama, uspeo na stepenice na trgu Syntagma koje vode prema zgradi grčke skupštine te pucao sebi u glavu. Na istim se stepenicama i trgu već mjesecima održavaju prosvjedi zbog oštrih mjera štednje koje su nametnute grčkome stanovništvu.

Medicinski tim koji je stigao na mjesto događaja, kao i policija, utvrdio je smrt. Policija je izvijestila da će istragom nastojati utvrditi razloge samoubojstva.

Građani Atene počeli su okupljati na mjestu samoubojstva u znak solidarnosti zbog još jedne smrti izazvane dubokom ekonomskom i socijalnom krizom.

Istraživanja provedena posljednjih mjeseci pokazala su povećanje broja depresivnih stanja i samoubojstava u Grčkoj, zemlji u kojoj je ekonomska i društvena kriza, među ostalim, rezultirala povećanjem broja nezaposlenih, kao i drastičnim smanjenjem mirovina i plaća.
184895,180921,179901,176302
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još