Svijet HILLARY CLINTON

'Ne želimo trajno ostati u Afganistanu'

Američka državna tajnica Hillary Clinton u utorak je obećala da NATO-ove snage neće otići iz Afganistana nakon povlačenja međunarodnih trupa iz te zemlje, krajem 2014.

'Do kraja 2014. prijenos sigurnosnih ovlasti bit će okončan, a Afganistanci će biti u potpunosti odgovorni za pitanje sigurnosti u svojoj zemlji', rekla je šefica američke diplomacije koja se nalazi u Norfolku u Virginiji, u posjetu zapovjednom centru NATO-a.

Tijekom NATO-ova summita koji će se u svibnju održati u Chicagu, 'razgovarat ćemo o odnosima između NATO-a i Afganistana nakon prijenosa sigurnosnih ovlasti', rekla je Clinton, dodavši kako se nada da će pregovori o strateškom partnerstvu između Washingtona i Kabula biti dovršeni i prije sastanka Saveza.

'Ondje će ostati mali broj američkih vojnika, u skladu sa zahtjevom afganistanske vlade. Oni će uvježbavati, savjetovati i pomagati afganistanskim vojnim snagama te pomoći u nastavku borbe protiv terorizma. No ne želimo da američke vojne baze trajno ostanu u Afganistanu', istaknula je Clinton.

183996,185144,184462,183909
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još