SVEĆENIK IZAZVAO SKANDAL

Pustio fotke muškaraca na pripremi za prvu pričest

02.04.2012 u 17:13

Bionic
Reading

Sjevernu Irsku trese skandal nakon što je katolički svećenik tijekom prezentacije u osnovnoj školi u okrugu Tyrone uoči prve pričesti 'nepažnjom' na projektoru pustio neprimjerene fotografije muškaraca

Na sastanku su bili većinom roditelji, ali je bilo prisutno i jedno dijete. Roditelji kažu da je prikazano 16 nedoličnih fotografija muškaraca. Sam svećenik tvrdi da nije znao za postojanje uvredljivih fotografija koje je pustio sa svoga memorijskog prijenosnog diska (USB), kardinal Sean Brady da policija Sjeverne Irske nije utvrdila nikakvo kršenje zakona. Prema tvrdnjama roditelja, Martin McVeigh je brzo uklonio memorijski disk.

'Bio je vidno potresen i uzbuđen', rekli su roditelji, ali se nije ispričao niti je dao bilo kakvo objašnjenje za neprimjerene fotografije koje je pustio, već je samo poput munje odjurio iz sobe. Koordinatori i učitelji su nakon toga nastavili s prezentacijom. Prezentacija se tako nastavila bez njega, ali su roditelji bili užasnuti i uznemireni zbog svega što se dogodilo.

Velečasni McVeigh se vratio dvadesetak minuta kasnije da bi rekao da djeca dobiju mnogo novca za prvu pričest te da bi trebala razmisliti o tome da dio daju Crkvi.