'JEDANPUT ZAUVIJEK'

Sirijski režim tvrdi da je pobuna okončana

31.03.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Pokušaj rušenja režima u Siriji propao je jedanput zauvijek, rekao je glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova, aludirajući na narodnu pobunu i na borbu ustanika protiv vlasti

Sirijska vojska povući će se iz stambenih četvrti čim se ondje uspostave sigurnost i mir, rekao je Džihad Makdeši u trenutku dok vladine snage pokušavaju srušiti pobunjenička uporišta u zemlji.

"Borba, čiji je cilj srušiti sirijsku državu, zauvijek je je propala, a počinje jedna druga bitka, bitka za konsolidaciju stabilnosti i za izgradnju nove Sirije", rekao je glasnogovornik u petak navečer u interviewu za javnu televiziju, a prenosi agencija Sana.

Režim predsjednika Bašara al-Asada koji u krvi guši narodnu pobunu vodi borbu protiv boraca Sirijske oslobodilačke vojske.

Prema informacijama sirijskog Opservatorija za ljudska prava čije je sjedište u Velikoj Britaniji najmanje je sedam osoba, većinom civila ubijeno u subotu u Siriji, gdje su snage sigurnosti pucale na osobe prisutne na pogrebu prosvjednicima ubijenima dan prije u Damasku.

U jugozapadnom dijelu glavnoga grada, u četvrti Kafar Suse, nekoliko je osoba ranjeno kada su snage sigurnosti počele pucati na nekoliko tisuća ljudi koji su prisustvovali pogrebu prosvjednika ubijenih tijekom protuvladinih prosvjeda održanih u petak, objavio je Ured.