ŠTRAJK NIJE NI POČEO

Vlada digla paniku, nestalo goriva na Otoku

29.03.2012 u 11:28

Bionic
Reading

U Velikoj Britaniji je zavladala panika zbog najava da bi vozači cisterni mogli stupiti u štrajk. Neki ministri iz vladajuće koalicije savjetovali su građanima da napune rezervoare dok ima benzina. Zbog toga su neke benzinske postaje već ostale bez benzina dok su druge uvele restrikcije u prodaju goriva, piše Telegraph

Prijevozničke i udruge tvrtki koje se bave trgovinom sirovinama upozorile su građane da napune spremnike, a prodaja goriva je porasla za 45 posto više nego inače. Pretpostavlja se da bi štrajk mogao ostaviti na suhom čak 90 posto benzinskih postaja u Velikoj Britaniji.

Premijer David Cameron planira eventualne probleme zbog štrajka nadomjestiti angažmanom vojnika. Neki ministri su savjetovali građanima da kupe gorivo dok ga ima 'jer je dodatna zaliha u kanti kod kuće pametna mjera predostrožnosti', na što je uslijedila kritika vatrogasaca da će to povećati opasnost od eksplozija i požara ako se benzin bude čuvao u kantama u garažama. Oporba tvrdi da je riječ o političkoj igri u kojoj vlast umjetno stvorenom krizom želi odvući pozornost s proračunskih rupa.