Svijet GRAĐANSKI RAT

Asad u Homsu, sirijska vojska ušla u Libanon

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u utorak je u gradu Homsu obišao Baba Amr, pobunjeničku četvrt koju je njegova vojska tjednima bombardirala i zatim zauzela 1. ožujka, objavila je televizija, a očevici javljaju da je progoneći pobunjenike sirijska vojska ušla u Libanon.

"U ovome trenutku, predsjednik Asad razgleda četvrt Baba Amr u Homsu", objavila je televizija i najavila da će uskoro emitirati snimke obilaska, prenosi agencija AFP.

Sirijska vojska ušla je na područje sjevernog Libanona u utorak rušeći kuće na seoskim imanjima i sukobila se sa sirijskim pobunjenicima koji su izbjegli u susjednu zemlju, prenosi agencija Reuters.

"Više od 35 sirijskih vojnika prešlo je granicu i počelo uništavati kuće", rekao je 63-godišnji Abu Ahmed, stanovnik planinskog područja al-Kaa.

Drugi stanovnik rekao je za Reuters da su vojnici u oklopnim vozilima ispalili granate i otvarali vatru iz teškog oružja na pobunjenike.

Riječ je o pograničnom području kojim se koriste krijumčari i Sirijci u bijegu od nasilja u svojoj domovini. Visoko povjereništvo UN-a za izbjeglice procjenjuje da je u Libanon izbjeglo 15.000 Sirijaca.

U godinu danas pobune protiv al-Asadova režima ubijeno je više od 8.000 civila.

183430,183253,182451,182535
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još