MOHAMED MERAH

Ubojica iz Toulousea snimke masakra poslao Al Jazeeri

27.03.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Videosnimke koje je snimio krvnik iz Toulousea, Mohamed Merah, koji je u svojim ubilačkim pohodima ubio sedam osoba, dobila je Al Jazeera u Parizu, kažu policijski izvori, a prenosi BBC. Al Jazeera je odlučila da snimke masakra neće pustiti u javnost

USB stick koji je poslan Al Jazeeri sadrži montirane videoisječke uz citate iz Kurana. Videosnimke su bile poslane TV kanalu prije nego što su proslijeđene francuskoj policiji. Prema posljednjim informacijama, Al Jazerra neće pustiti snimke u javnost.

Paket je poslan Al Jazeeri navodno 21. ožujka, odnosno onog dana kada je policija okružila Merahov stan, navodi dnevni francuski list Le Parisien.

Istražitelji pokušavaju saznati je li pošiljku u utorak navečer poslao sam Mohamed Merah ili je u srijedu ujutro to učinio neki njegov pomoćnik, piše Reuters.

Mohamed Merah, francuski državljanin alžirskog porijekla, poginuo je u pucnjavi s policijom nakon 32-satne opsade njegovog stana u Toulouseu.

Prije smrti je priznao da je ubio trojicu vojnika i troje djece i nastavnika u židovskoj školi u dva odvojena incidenta. Također se hvalio da je svoj krvavi pohod snimio videokamerom.

Merah će biti pokopan u Alžiru, u domovini svojih predaka, potvrdio je njegov otac koji je također rekao da će poduzeti pravne mjere protiv francuskih vlasti zbog smrti sina, tvrdeći da su ga trebali uhvatiti živog.

Mohamedov stariji brat, Abdelkader Merah, nalazi se u pritvoru pod sumnjom za sudjelovanje u ubojstvima, krađu i terorizam.

Abdelkader Merah opovrgava optužbe, kao i navode da se ponosi svojim bratom.