PRIJETNJE OLIMPIJSKIM IGRAMA

Krema za ruke s cijanidom - novo oružje terorista

26.03.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Teroristi povezani s Al Kaidom planirali su napad na Olimpijskim igrama u Londonu kremom za ruke koja sadrži cijanid, javlja The Telegraph. Ekstremisti su objavili 'detaljne upute' na stranici s linkovima na terorističke grupe o tome kako što bolje izvesti napad

Jedan član, pod imenom Hija Abu Ansari, tvrdi da cijanid treba pomiješati s kremom za ruke da bi se bolje apsorbirao kroz ljudsku kožu. Na arapskom je dalje napisano da bi onaj koji planira izvršiti taj napad trebao nositi 'medicinske rukavice'.

'Pomiješajte sastojke. Krema će otvoriti pore na koži te ubrzati apsorpciju i učinkovitost otrova', nastavlja dalje s uputama.

Drugi ekstremist, koji nije identificiran, također je pisao na web stranici: 'To je dobra ideja, a sve treba dobro isplanirati. Vrijeme je da se pripreme za taj događaj zbog onoga što su napravili nevinim muslimanima.'

Britanske službe sigurnosti su u stanju visoke pripravnosti za bilo koji oblik napada na Olimpijskim igrama, koje počinju 27. srpnja na glavnom stadionu u Stratfordu u istočnom Londonu.

Prošli tjedan je Jonathan Evans, ravnatelj MI5-a, izvijestio vladu o terorističkim prijetnjama s kojima se suočavaju u Velikoj Britaniji, a povezane su s nadolazećom Olimpijadom u Londonu.

Također, The Telegraph javlja da su od prošlog tjedna dvojica osuđenih terorista ponovno na ulicama Londona nakon što su pušteni iz zatvora.