Svijet OPSADA TRAJE

Ubojica iz Toulousea najavio predaju 'krajem večeri'

Mohamed Merah, osumnjičen za ubojstva sedam ljudi u Francuskoj, policiji je poručio kako se namjerava predati 'krajem večeri' u srijedu i priznao odgovornost za tri napada u kojima je djelovao 'samostalno', izjavio je pariški državni tužitelj Francois Mollins na konferenciji za novinare

Pripadnici elitne postrojbe francuske policije - Raida - u srijedu su 'nekoliko puta pokušali ući' u stan u Toulouseu u kojem se zabarikadirao Merah, ali su svaki put naišli na 'odgovor' vatrenim oružjem, dodao je tužitelj.

U razgovorima s policijom osumnjičenik 'nije izrazio ikakvo žaljenje', osim da 'nije prozročio više žrtava', hvaleći se kako je 'bacio Francusku na koljena', naglasio je.

Tužitelj je također ustvrdio kako je osumnjičeni ubojica planirao u srijedu ubiti još jednog vojnika i dvojicu policijskih dužnosnika, ali ga je u tome onemogućila policija koja ga je pronašla i od ranog jutra ga drži u okruženju.

Merah je, po Mollinsovim riječima, policajcima rekao i da je prošao obuku al-Kaide u Vaziristanu, graničnom području između Pakistana i Afganistana.

VIŠE O DANAŠNJIM DOGAĐAJIMA U TOULOUSEU PROČITAJTE OVDJE
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još