Svijet ĐAVOLJI ODVJETNIK

'Nema dokaza da je Bales pobio Afganistance!'

  • Autor: S. S.
  • 21.3.2012 11:53:03
  • 21.3.2012 10:00:33

Optužnica protiv američkog vojnog narednika Roberta Balesa, koji je osumnjičen za ubojstvo 16 afganistanskih civila, najvjerojatnije će biti podignuta u četvrtak, priopćio je njegov odvjetnik John Henry Browne

Odvjetnik Browne izjavio je za CNN da očekuje da će njegov klijent biti optužen za 'ubojstvo i mnogo drugih stvari', predviđajući da će slučaj potrajati dvije godine.

Browne je rekao da će možda biti pružena objašnjenja za masakr u kojem je 11. ožujka pobijeno 16 afganistanskih civila, od kojih devetero djece. No čak i ako se to dogodi, vladi neće biti lako izgurati ovaj slučaj, najavio je Balesov odvjetnik, poznat po obrani Teda Bundyja, jednog od najokrutnijih serijskih ubojica na svijetu.

'Ne znam hoće li vlada dokazati mnogo toga. Nema forenzičkih dokaza, nema priznanja', rekao je Browne.

'Ništa ne opravdava ubojstva žena i djece u neborbenoj situaciji. No moglo bi biti objašnjenja o tome je li to istina. I sada želim još jednom reći - Nisam siguran da je to istina', rekao je Browne, dodajući da Bales možda ima PTSP.

Bales je doživio ozljedu mozga u eksploziji bombe i izgubio dio noge u Iraku, rekao je Browne.

'Svatko tko je vidio ono što je on vidio i učinio ono što je on učinio na zahtjev vojske... Mislim da bi imao PTSP. Povlačenje dijelova tijela unaokolo nije nešto što ćete zaboraviti', rekao je Browne.

Bales je smješten u vojni zatvor u bazi Fort Leavenworth u Kanzasu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još