Svijet NEMA SE NOVACA

Britanija će autoceste dati u zakup

Britanska vlada, suočena s nedostatkom novca, mogla bi u zakup dati dijelove cestovne mreže privatnom sektoru u okviru nastojanja premijera Davida Camerona da poboljša infrastrukture zemlje kako ne bi još više zaostala za konkurencijom

Odluka da se zatraži pomoć od državnih investicijskih fondova i privatnih ulagača uslijedila je nakon što je Cameron uspio osigurati tek dvije milijarde funti iz mirovinskih fondova za nove projekte u 2013., što je mnogo manje od ciljanih 20 milijardi funti.

'Istina je da zaostajemo, zaostajemo za našim konkurentima', rekao je Cameron skupu inženjera u Londonu.

'Sada postoji žurna potreba za popravkama desetljeća propadanja naše nacionalne infrastrukture... Žurno moramo razmotriti opcije za dobivanje privatnih ulaganja velikih razmjera u našu nacionalnu cestovnu mrežu, od državnih investicijskih fondova, mirovinskih fondova i drugih ulagača', rekao je.

Cameron je rekao da će njegova koalicijska vlada konzervativaca i liberalnih demokrata razmotriti uvođenje više naplata na cestama a analitičari su rekli da bi mogućnost uvođenja više cestarina mogla privući ulagače.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još