Svijet HAMAS TVRDI

'Izraelu Gaza poligon za napad na Iran'

Izrael se Pojasom Gaze služi kao poligonom za testiranje svojih vojnih sposobnosti za napad na Iran, rekao je Haled Mešal, čelnik islamističkog palestinskog pokreta Hamas u intervjuu za službenu tursku agenciju Anatoliju u ponedjeljak

'Gaza je Izraelu poligon. Izrael odabire Gazu kada želi ispitati svoj proturaketni štit i priprema se za mogući rat protiv Irana i druge sukobe', rekao je Mešal za posjeta Turskoj tijekom vikenda.

Izrael provodi 'državni terorizam' u Pojasu Gaze protiv Palestinaca, rekao je Mešal i pritom branio ispaljivanje palestinskih raketa na izraelski teritorij.

'Izrael nas je napao i naša braća u Gazi imaju prirodno pravo na samoobranu', ustvrdio je.

Primirje između Izraela i palestinskih oružanih skupina u Gazi nastupilo je nakon novog kruga nasilja u kojem je ubijeno 25 Palestinaca u izraelskim napadima, a palestinski pokret raketirao je izraelski teritorij.

Mešala je u Ankari primio turski premijer Recep Tayyip Erdogan. Njegova vlada u lošim je odnosima s bivšim saveznikom, Izraelom, nakon 2010. i izraelskog napada na brod s humanitarnom pomoći za Gazu što je završio smrću devet Turaka na brodu.

Zapadne zemlje smatraju Hamas terorističkom organizacijom, ali ne i Turska.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još