Svijet LANSIRAT ĆE SATELIT

Sjeverna Koreja osudila dvostruka mjerila SAD-a

Sjeverna Koreja osudila je u nedjelju politiku "dvostrukih mjerila" SAD-a, Japana i Južne Koreje koji se živo protive najavljenom lansiranju sjevernokorejskog satelita te je upozorila da će operacija biti izvedena do kraja bez obzira na sve.

"Nitko ne može tolerirati politiku dvostrukih mjerila oko pitanja proizvodnje i lansiranja satelita", piše sjevernokorejska službena novinska agencija KCNA.

"Neprijateljske snage" u Washingtonu, Tokiju i Seulu koriste aferu sa satelitom kako bi izvršile "politički, vojni i gospodarski pritisak" na Pjongjang, dodaje agencija. Međunarodna zajednica "teško se vara" ako misli da može utjecati na Sjevernu Koreju.

Sjevernokorejski komunistički režim objavio je u petak da će raketom između 12. i 16. travnja poslati u svemir satelit za promatranje Zemlje u civilne svrhe povodom 100. rođendana pokojnog Kim Il-Sunga.

Pjongjang je pozvao inozemne stručnjake i novinare da isprate lansiranje satelita koje SAD i druge zemlje smatraju prikrivenim probnim lansiranjem rakete, što predstavlja kršenje rezolucije UN-a iz 2009.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još