OPET BLAMAŽA

Zna li Ingrid Antičević-Marinović engleski?!

18.03.2012 u 06:52

Bionic
Reading

Videoklip na YouTubeu poziva na uzbunu: znaju li saborski zastupnici i zastupnice, koji su izabrani kao promatrači u Europskom parlamentu, engleski?

Odbor za izbor i imenovanja predložio je Saboru popis aktualnih saborskih zastupnika koji će do punopravnog ulaska Hrvatske u Europsku uniju sjediti u Europskom parlamentu. Prema ranijem dogovoru, omjer takozvanih europarlamentaraca bit će 7:5, od čega će sedam promatrača dolaziti iz redova vladajućih, a pet iz redova oporbe.

Odbor za izbor i imenovanja predložio je da se u Europski parlament pošalju, a onda su izabrani: SDP-ovci Ingrid Antičević-Marinović, Biljana Borzan, Romana Jerković, Tonino Picula i Tanja Vrbat, HNS-ovac Jozo Radoš, SDSS-ovac Milorad Pupovac, HDSSB-ovac Boro Grubišić, Nikola Vuljanić iz Hrvatskih laburista te HDZ-ovci Andrej Plenković, Frano Matušić i Davor Božinović.

Međutim, podsjetili smo se nedavne izjave ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić koja je kazala, nezadovoljna s nekim diplomatima, da oni koji ne budu u stanju barem deset minuta tečno na engleskom jeziku s njom razgovarati neće moći biti u hrvatskim diplomatskim misijama.

Vrijedi li takav kriterij i za saborske zastupnike/ce koji idu u europske institucije? Sasvim konkretno: je li provjereno njihovo znanje engleskog jezika? Možda bi i trebalo, sudeći barem prema reakciji SDP-ovke zastupnice Ingrid Antičević-Marinović.