MOGUĆI UZROK NESREĆE

Vozač autobusa mijenjao DVD?

15.03.2012 u 19:03

Bionic
Reading

Prema pisanju jednog belgijskog i jednog švicarskog lista u četvrtak djeca koja su ozlijeđena u nesreći belgijskog autobusa u Švicarskoj su ispričala da je neposredno prije nesreće vozač želio promijeniti DVD

Prema internet stranici belgijskog lista Het Laatste Nieuws "neposredno prije nesreće vozač je želio primijeniti DVD". To su ozlijeđena djeca ispričala roditeljima i osoblju švicarskih bolnica.

Dužnosnik švicarske policije Renato Kalbermatten smatra da se radi o pretpostavci i dodaje da tu tezu ne potkrepljuje snimka video kamere u tunelu.

Prema svjedočenjima neimenovanih osoba jedan profesor škole Heverlele vozaču je prije nesreće donio DVD.

U trenutku nepažnje autobus je udario u rubnik i vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid. Autobus je krenuo i Val d'Annivier u utorak oko 21 sati, a oko 21,15 je ušao u tunel.

Istražitelji su odmah kao uzrok nesreće odbacili prekoračenje brzine. Švicarsko pravosuđe je u srijedu navečer navelo da prati tri mogućnosti u istrazi: tehnički problem, zdravstveni problem vozača i ljudsku pogrešku.

Od 52 ljudi u autobusu, 28 je poginulo, od kojih 22 djece. Dvojica vozača su također smrtno stradala.

U Belgiji će u petak biti dan žalosti za 22 učenika i šest odraslih žrtava autobusne nesreće u Švicarskoji, dok su prvi preživjeli stigli doma.

Od 52 osoba u autobusu koji je vozio školarce iz belgijskih gradova Heverlee i Lommel doma sa skijanja, samo je 24 preživjelo. Neki su još u kritičnom stanju.