Svijet RAT U AFGANISTANU

Umro napadač na američku vojsku

Afganistanski prevoditelj koji se u srijedu ukradenim dostavnim vozilom pokušao zabiti u skupinu američkih vojnika što su se okupili na dočeku američkog ministra obrane Leona Panette u vojnoj bazi Camp Bastionu podlegao je u četvrtak zadobivenim ozljedama, izvijestio je američki visoki vojni dužnosnik

'Umro je jutros na odjelu intenzivne njege', rekao je američki general Mike Scaparotti, dodavši da je vozač, afganistanski prevoditelj, imao u vozilu kante s benzinom. Vozilo se kretalo velikom brzinom i završilo je u jarku, gdje se i zapalilo. Vozač je u četvrtak umro od zadobivenih opeklina, objavila je američka vojska, dodavši da u vozilu nije bilo oružja ni eksploziva.

Leon Panetta doputovao je u srijedu ujutro u Camp Bastion, u pokrajini Helmandu, jakom uporištu talibanske pobune. Odatle je došao u Kabul, gdje se u četvrtak treba sastati s predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Panetta ovim posjetom želi umiriti afganistanske čelnike nakon niza incidenata (pokolj 16 civila u nedjelju, paljenje Kurana...) u koje su umiješani američki vojnici, što je izazvalo gnjev domaćeg stanovništva. Američki izvori navode da Panetta nije bio cilj napada, ali da ipak istražuju sve pojedinosti.

Američki vojnik koji je počinio zločin prebačen je u Sjedinjene Države, objavio je Pentagon.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još