Svijet HRVATSKA ZARAZILA SUSJEDE

Slovenci na Facebooku šalju Rupela u mirovinu

U skupinu na Facebooku koja od premijera Boruta Pahora traži da umirovi savjetnika za vanjsku politiku Dimitrija Rupela za nekoliko dana upisalo se gotovo 7000 članova, objavili su u četvrtak slovenski mediji

LJUBLJANA - Inicijatori svojevrsne političke peticije spominju da bivši ministar vanjskih poslova u dobi od 62 godine ispunjava zakonske uvjete za odlazak u zasluženu mirovinu nakon što je zadnjih 20 godina proveo u aktivnoj politici. "Nakon štete koju je načinio u zadnjih 20 godina, nakon poraznog rezultata u njegovoj izbornoj jedinici na zadnjim izborima i nakon što mu je povjerenje uskratio predsjednik države, mislimo da je došlo vrijeme da ide u mirovinu. Ne treba se pitati što može učiniti za svoju državu, nego što država može učiniti za njega", navodi u svojem zahtjevu skupina "Zajedno protiv Dimitrija Rupela".

Premijer Borut Pahor, na iznenađenje javnosti i koalicijskih partnera, imenovao je prošlog tjedna Rupela za svojim vanjskopolitičkim savjetnikom rekavši da je riječ o političaru velikog iskustva i znanja o vanjskoj politici. Neki slovenski analitičari govore da je Pahor povukao "pragmatičan potez" nakon što je Rupelu predsjednik države Danilo Tuerk odbio dati vjerodajnice za dužnost slovenskog veleposlanika u Beču, a drugi govore o "političkoj groteski" koja će Pahora stajati mnogo živaca jer je Rupel navodno poznat po tome da se, nakon nekog vremena, buni protiv šefova.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još