IZRAVNI VLAK MOSKVA – SPLIT

Ruski turisti dolazit će na Jadran i željeznicom

14.03.2012 u 15:40

Bionic
Reading

Ruski turisti koji ovoga ljeta pođu na hrvatski Jadran moći će to učiniti i vlakom, na relaciji Moskva – Split. Izravni vagon između ruske i dalmatinske prijestolnice prometovat će od 17. lipnja do 26. kolovoza

Ruske željeznice potvrdile su uvođenje vlaka, odnosno izravnog vagona jednom tjedno na relaciji Moskva – Split i obrnuto tijekom ljetnih mjeseci, no nije potvrđeno koliko će iznositi cijena vozne karte.

Putnici koji iz Moskve vlakom krenu na Jadransko more moći će to učiniti nedjeljom, kad će na redovitu liniju prema Budimpešti biti prikvačen i vagon koji vozi prema Splitu. Dolazak  putnika u grad pod Marjanom očekuje se u srijedu.

Vagon iz Splita za Moskvu bit će ispraćen istog dana te će se četvrtkom priključiti redovitom vlaku koji iz Budimpešte putuje za glavni ruski grad. Dolazak toga vlaka u Moskvu predviđen je za subotu.

Vlakovi ruskih željeznica prometuju prema 20 zemalja Europe i Azije, uključujući i zemlje Dalekog istoka – Kinu, Mongoliju i Sjevernu Koreju - te voze na ukupno 48 međunarodnih linija.

Hrvatska Vlada prije nekoliko dana odlučila je privremeno suspendirati vizni režim za državljane Azerbajdžana, Kazahstana, Rusije i Ukrajine. Ta će odluka biti na snazi od početka travnja do kraja listopada.