Svijet AKTIONSBUERO MITTELRHEIN

Njemačka pohapsila 24 neonacista

Kazneni postupci protiv 33 osobe osumnjičene za pripadnost neonacističkoj organizaciji pokrenuti su u dvjema njemačkim saveznim pokrajinama, Falačkom Porajnju i Tiriniškoj, objavilo je u utorak državno tužiteljstvo u Koblenzu

Od 33 osobe starosti od 17 do 54 godine uhićeno je njih 24, a sve su osumnjičene za pripadnost ili potporu neonacističkoj organizaciji Aktionsbuero Mittelrhein (Akcijski ured Srednje Rajne).

Na svojoj internetskoj stranici ta organizacija krajnje desnice koja djeluje uz slogan 'Njemačka treba živjeti' obavijestila je u utorak simpatizere da je pokrenuta istraga protiv nekoliko njihovih kolega.

Tužiteljstvo u Koblenzu objavilo je da zasad nema naznaka o povezanosti Aktionsbuero Mittelrhein s neonacističkom ćelijom NSU (Nacionalsocijalističko podzemlje).

U studenome je njemačku javnost šokiralo otkriće da je NSU ubio najmanje deset osoba, uglavnom turskog podrijetla, u nekoliko pokrajina od 2000. do 2007. Ta su ubojstva ostala nerasvijetljena, a razotkrivena su slučajno, istragom smrti dvojice od trojice glavnih počinitelja. Njemačko je pravosuđe tada javno priznalo da je počinilo pogreške pri istraživanju ubojstava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još