Svijet POTEZ ZA POVIJEST

Obama stiže na granicu Sjeverne Koreje

Američki predsjednik Barack Obama posjetit će pogranični pojas između dviju Koreja i uputiti poruku Sjevernoj Koreji kada koncem ožujka bude sudjelovao na nuklearnom summitu u Seulu, izvijestio je u ponedjeljak južnokorejski tisak

Barack Obama će posjetiti demilitariziranu zonu, pojas širok nekoliko kilometara između dviju zemalja, kada bude boravio u južnokorejskoj prijestolnici u prigodi susreta na vrhu 26. i 27. ožujka, piše dnevnik Chosun Ilbo, pozivajući se na diplomatski izvor.

'Predviđeno je da Obama (...) komentira pitanje Sjeverne Koreje i održi govor o zabrinutosti međunarodne zajednice zbog Sjevera i o odlučnosti Sjedinjenih Država da podupru američko-južnokorejski savez', dodao je taj izvor.

Južnokorejska agencija Yonhap piše o posjetu američkog predsjednika demilitariziranoj zoni koja je, usprkos imenu, jedno od najmilitariziranijih mjesta u svijetu.

Obama bi se tijekom posjeta mogao sastati s predstavnicima američkih vojnika stacioniranih na jugu poluotoka kojih je ondje 28.500, dodaje Chosun Ilbo.

Bijela kuća je predložila posjet demilitariziranoj zoni kako bi pokazala snagu američko-južnokorejskog saveza, piše list.

Glasnogovornik južnokorejskog predsjedništva dodao je da još nije postignut konačan dogovor o programu posjeta. Američko veleposlanstvo reklo je da nema informacija u vezi s time.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još