Svijet TRAŽE NEOVISNE PROMATRAČE

Rusi i Arapi pozivaju na prekid nasilja u Siriji

Ruski i arapski ministri vanjskih poslova pozvali su u subotu u Kairu na prekid nasilja u Siriji 'bez obzira odakle ono dolazilo', nakon sastanka na kojemu su trebali postići dogovor o krizi u kojoj je u zadnjih godinu dana u toj zemlji poginulo više tisuća ljudi

Rusija i Arapi dogovorili su se o pet točaka i pozivaju 'na prekid nasilja bez obzira odakle ono dolazilo', rekli su novinarima ruski i katarski ministar vanjskih poslova, šeik Hamad ben Jasem al Tani i Sergej Lavrov.

Ujedno su se očitovali protiv bilo kakve strane intervencije u toj zemlji, pozvali su na uspostavu 'nepristranog promatračkog tijela' i zatražili od režima da omogući nesmetanu dopremu humanitarne pomoći, dodao je katarski ministar koji je pročitao zajedničko priopćenje.

Rusi i Arapi su na koncu pružili potporu izaslaniku UN-a i Arapske lige u Siriji Kofiju Annanu koji u subotu boravi u Damasku. Spomenutih pet točaka se temelji na rezoluciji UN-ove Glavne skupštine donijetoj 16. veljače i na odlukama Arapske lige, dodali su.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još