Svijet 'REVOLUCIJA ČASNIH LJUDI'

Iz Sirije pobjegao prvi visoki dužnosnik

Zamjenik sirijskog ministra nafte Abdo Husameldin objavio je na YouTubeu da se pridružuje sirijskim ustanicima, postavši tako prvi visoko rangirani dužnosnik koji je napustio režim Bašara al-Asada otkako je u zemlji prije godinu dana počela pobuna protiv njegove vlasti

'Ja, Abdo Husameldin, zamjenik ministra nafte i prirodnih bogatstava, objavljujem ostavku na svoju dužnost i povlačenje iz vladajuće stranke. Pridružujem se revoluciji časnih ljudi', kazao je u video snimci koju je postavio na You Tube.

'Poručujem režimu: nanijeli ste ljudima za koje tvrdite da su vaši godinu dana patnje i tuge, uskratili im temeljna ljudska prava i doveli Siriju do ruba provalije', rekao je, dodavši da je sirijsko gospodarstvo blizu kolapsa.

Asad je Husameldina imenovao zamjenikom ministra 2009. godine nakon duge političke karijere.

'Služio sam u vladi 33 godine. Nisam želio završiti karijeru opslužujući zločine ovog režima. Odlučio sam se učiniti ono što je ispravno iako znam će režim spaliti moju kuću i progoniti moju obitelj', kazao je Husameldin u videu snimljenom na nepoznatoj lokaciji.

Husameldin na snimci izgleda opušteno i u krupnom planu u kameru s papira čita unaprijed pripremljenu izjavu, javlja Reuters.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još