HUBOLT U BASELU

Predstavljen sat vrijedan pet milijuna dolara

07.03.2012 u 22:30

Bionic
Reading

Švicarski proizvođač satova Hublot predstavio je u srijedu svoju najnoviju kreaciju - ručni sat vrijedan pet milijuna dolara optočen s više od 1200 dijamanata, među kojima šest dijamanata težih od tri karata svaki - jedinstven primjerak za koji već ima zainteresiranih, rekao je predsjednik tvrtke Jean-Claude Biver

'Petmilijunski' sat je najskuplji izložak na sajmu Baselworldu, ali je "sve teže ići dalje od te cijene, budući da je veličina ručnih satova ograničena", rekao je Biver novinarima, u prigodi tiskovne konferencije posvećene najnovijim proizvodima ove marke.

Sajam Baselworld koji se u četvrtak otvara u Baselu, u Švicarskoj, a zatvara se tjedan dana poslije, okuplja svjetsku elitu u urarstvu i draguljarstvu.

Marka, u vlasništvu francuske grupacije LVMH, već je privlačila pozornost javnosti, prvo sa satom od milijun dolara a zatim i od tri milijuna, predstavljenim na istom sajmu 2011., koji je kupio kupac iz Rusije, dodao je Biver.

I za ovaj najnoviji sat raspitivalo se već više njih, rekao je ne navodeći druge pojedinosti.

Sat je izrađen u secesijskom stilu, optočen je sa 1282 dijamanta, a šest ih je teže od tri karata svaki. Ukupno je više od 140 karata dijamanata ugrađeno u narukvicu od bijelog zlata. Za njegovu je izradu trebalo 14 mjeseci rada, a na njemu je, uz puno radno vrijeme, radilo 12 brusača i pet optočilaca.