SARAJEVO GORI

Nargila iz 'Damaska' zapalila Baščaršiju!

07.03.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Više objekata na sarajevskoj Baščaršiji je zahvatio požar koji je izbio oko 12 sati, potvrđeno je portalu sarajevo-x.com iz MUP-a Kantona Sarajevo. Sumnja se da je požar izazvao žar iz nargile orijentalnog cafea Damask

Na mjesto događaja je izašlo deset vatrogasnih vozila, a kako se osjetio i miris plina, evakuirano je nekoliko ljudi. Ljudi iz okolnih dućana također su skupljali stvari i bježali u panici, javlja sarajevo-x.com.

Policija je obaviještena u 12:07.

Prema neslužbenim informacijama, požar je buknuo u orijentalnom cafeu Damask, gdje se inače puše nargile, pa se sumnja da je žar za nargilu uzrokovao požar.

No druge neslužbene informacije govore da je uzrok požara iskrenje, jer su radnici postavljali konstrukciju za ljetnu terasu na Baščaršiji. Točan uzrok bit će poznat nakon istrage.

Požar je zahvatio više dućana u ulici Trgovke i Sarači, ugostiteljski objekt Kolobara i poštu u Saračima. Zasad nema informacija o ozlijeđenim osobama. Jedan vatrogasac je propao kroz krov na Kolobari, ali je prošao bez ozljeda.

Vatrogasci su obaviješteni u 11:50, a požar je stavljen pod kontrolu u 13:30. Na mjesto događaja izašao je i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Požar na Baščaršiji