ZBOG PROTUPOŽARNOG ALARMA

Air Franceov zrakoplov morao prinudno sletjeti

07.03.2012 u 08:06

Bionic
Reading

Zrakoplov kompanije Air France na letu AF422 između Pariza i Bogote prinudno je sletio jučer popodne na Azorima nakon što se je upalio protupožarni alarm. Putnici su ogorčeni zbog lošega tretmana kompanije koja još jednom zastrašuje i ponižava klijente

Agencije javljaju da je Airbus 340 francuske nacionalne kompanije sa 274 putnika morao neplanirano i hitno sletjeti u vojnu bazu Lajes na otoku Terceira, sat vremena nakon što se pilotima upalio protupožarni alarm te da su putnici doživjeli velike muke i strah jer su vidjeli kako zrakoplov pušta gorivo u letu.

Tridesetak putnika s kolumbijskim državljanstvom čekalo je u vojnoj bazi osam sati bez čaše vode i bez da itko iz kompanije s njima kontaktira jer nisu imali schengensku vizu koja je potrebna da se napusti teritorij zračne luke (Azori su portugalski arhipelag oko 1.500 km zapadno od Lisabona).

Među njima je bio putnik Edwin Ocampo koji je letio iz Kine za Kolumbiju i koji je u Parizu samo presjedao pa mu nije bila potrebna viza. On je kazao BBC-u da je ogorčen ponašanjem posade Air Franceova zrakoplova te da nije prvi puta da kompanija zastrašuje i omalovažava svoje putnike.

'Bilo je jako napeto s trenucima panike jer se u kabini pojavio dim koji je izlazio iz jednoga WC-a', kazao je drugi putnik koji je dodao da je zrakoplov munjevito spuštao visinu te da su se putnici međusobno pozdravljali sigurni da ih čeka smrt.

Havarije na Air Franceovim zrakoplovima su odmah vijest dana jer se još uvijek pamti nestanak i katastrofa njihova leta AF447 iz zračne luke Galeão, u Río de Janeiro, i zračne luke Charles de Gaulle, u Parizu kada je zrakoplov Airbus A330-200 1. lipnja 2009. nestao nad Atlantikom sa 216 putnika i 12 članova posade.