TAJNI RAT ILI OSVETA?

U Bangladešu ubijen saudijski diplomat

06.03.2012 u 18:07

Bionic
Reading

Saudijski je diplomat u Bangladešu ubijen danas ujutro dok je išao na posao, javlja tamošnja policija

Khalaf al-Ali (45) je pronađen teško ranjen u blizini svog veleposlanstva u glavnom gradu Bangladeša, Dhaki, a umro je tri sata nakon što je doveden u bolnicu.

Policija još ništa nije priopćila o možebitnom atentatoru, ali saudijski mediji sumnjaju na djelo tajnih agenata. Upucan je u lijevi dio prsa.

Veleposlanik Saudijske Arabije u Bangladešu, Abdullah Bin Naser al-Busairi, ne želi špekulirati i izjavljuje kako se nada da će policija uhititi ubojicu ili više njih.

Iz izvora bliskih policiji se saznaje da je ubijeni diplomat godinama živio sam u stanu u blizini veleposlanstva te da je imao naviku sam hodati noću po centru grada.

Saudijska Arabija je ključni saveznik i veliki donator Bangladeša, ali odnosi nisu najbolji zbog napetih ekonomskih veza i zbog pada u politici unovačenja ljudi te zemlje. Naime, više od dva milijuna Bangladešana (četvrtina njegovih iseljenika u arapskome svijetu) živi i radi u Saudijskoj Arabiji.

Policija bi mogla krenuti tragom osvete jer još nisu splasnule polemike nakon što je prošlog listopada osam Bangladešana usmrćeno odsijecanjem glave u Rijadu zato što su proglašeni krivima za krađu i ubojstvo.