PROMENADA U DELEGACIJI EU

Zašto ministri svakodnevno hodočaste Vandorenu?

07.03.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Veleposlanik Paul Vandoren jedan je od najzaposlenijih ljudi u Hrvatskoj u posljednje vrijeme - prima ministre kao na tekućoj vrpci

Posljednji u nizu kod Vandorena bio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Prije njega su kod Vandorena bili i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, ali i ministar poljoprivrede Tvrtko Jakovina.

Glasnogovornica Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Mirella Rašić kaže da je riječ o kurtoaznim susretima upoznavanja nakon što je došla nova vlada jer veleposlanik Vandoren ipak predstavlja 27 zemalja članica. 'S nekima će se u budućnosti češće sastajati, s nekim rjeđe, a s nekima nikada više', pojasnila je Rašić. Nakon što se sastane sa svim ministrima iz nove Vlade u kontekstu monitoringa sastajat će se u sklopu redovitih susreta s ministrima vanjskih i europskih poslova, pravosuđa, financija i gospodarstva, objasnila je ona.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić rekla nam je da pri vladi postoji koordinacija za europske poslove, ali sastancima s Vandorenom žele dogovoriti određene pojedinosti.