PALE TEŠKE RIJEČI

Unakrsna vatra iseljenog HDZ-a oko Kosor

06.03.2012 u 11:15

Bionic
Reading

Predsjednik američke podružnice HDZ-a Frank Bilaver poslao je otvoreno pismo predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor nazvavši je predsjednicom koja to nije i zatražio njezinu ostavku. Ubrzo je stigla reakcija iz HDZ-a iz Njemačke od Nediljka Karadže koji je optužio Bilavera za lažno predstavljanje i kukavičluk

Bilaver u svom pismu navodi da je Jadranka Kosor napravila veliku pogrešku što je ignorirala iseljeništvo te ju je optužio da izbacuje ljude s posla i da nijedan izaslanik ne može doći na listu za Sabor ako ne podupire nju. 'Manipulirate strankom, želite na nepošten način pobijediti i tako zabiti zadnji čavao u sanduk HDZ-a', kaže Frank Bilaver. On tvrdi da su njezine koalicije sa Vesnom Škare-Ožbolt i Željkom Kerumom napravljene samo radi osvete Ivu Sanaderu.

Bilaver optužuje Kosor da je stranka završila na sudu zbog njezine osvetoljubivosti. 'Treba članstvu dati do znanja da ste vi ta osoba koja je krenula u borbu uništavanja svojeg prethodnika mnogim naručenim novinskim člancima. Stranka će preživjeti ove probleme, ali vi ne smijete biti predsjednica', stoji u pismu Franka Bilavera.

Nepismena pisma

Pisma puna strasti koja su hrvatskoj javnosti poslala dva HDZ-ova pulena iz inozemstva primjer su nepoznavanja hrvatskog jezika u pisanom obliku jer su puna pravopisnih i gramatičkih pogrešaka. Očito je da bi hrvatska država u budućnosti trebala izdvojiti određenu svotu i snažnije prionuti na opismenjavanje dijela iseljeništva.

Na Bilaverovo pismo predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor reagirao je Nediljko Karadža iz koordinacije HDZ-a Baden Wuerttemberga - Stuttgart poručivši da su 'pogođeni i povrijeđeni gnjusnim lažima i objedama' koje su iznijete u pismu.

'Zgražamo se nad svakom riječi i rečenicom napisanom u pamfletu, gdje ste se ponijeli nedemokratski, neprofesionalno, a što je još najgore, ne govorite istinu jer se u pismu predstavljate kao koordinator za iseljeništvo, a to niste niti ćete ikada biti', navodi u pismu Karadža.

On smatra da je Bilaver na taj način bacio sjenu na sebe kao moralnu osobu te kao takav ne više može biti član HDZ-a, rame uz rame sa 220 tisuća poštenih i moralnih osoba, te očekuje da će se časni sud HDZ-a pozabavite njime.

'Mi iz KOO BW Sttutgart do boli se sramimo što imamo stranačkog kolegu koji je napisao ovakav pamflet u kojem je izvrijeđao predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor najpogrdnijim i najvulgarnijim riječima govoreći da viče, da je psihički bolesna i da je kukavica', navodi Karadža i dodaje da upravo Bilaver ima sve te najgore osobine te da je u praskozorje rata pobjegao iz Škabrnje u SAD i od Frane postao Frenky, optuživši ga za dezerterstvo.

Karadža se zapitao kako je moguće da nebuloze poput Bilaverova pisma objavljuje HRT u svom 'Dnevniku 3' te sam odgovorio: 'Kosor je prejaka i preopasna za projugoslavenski i antihrvatski duh te će ponovno odnijeti pobjedu i na unutarstranačkim izborima u HDZ-u te potom ponovno postati predsjednica Vlade.'