Svijet UMRO U ČETVRTAK

Srpske vlasti prešutili smrt Blagoja Adžića

Beogradski dnevnik Kurir javlja kako je u subotu u najužem krugu rodbine i prijatelja pokopan Blagoje Adžić, posljednji načelnik Generalštaba JNA i dodaje kako je Adžić umro u četvrtak, ali nitko ni od vojnih ni civilnih vlasti, nije službeno priopćio da je umro čovjek odgovoran za rat 90-tih u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH

Otvoreno je zagovarao i najavljivao intervenciju JNA na Hrvatsku. Na dužnost načelnika Generalštaba Oružanih snaga SFRJ imenovan je 29. rujna 1989. i na toj dužnosti se nalazio do 27. veljače 1992. kada je prisilno umirovljen sa skupinom od 32 generala i admirala JNA i od tada se nije pojavljivao u javnosti.

Zanimljivo je da ni jedan od važnijih srbijanskih medija osim desničarskog tabloida Kurira, nije zabilježio smrt ni pokop čovjeka za kojim je Županijski sud u Osijeku još 1991. raspisao tjeralicu zbog počinjenog genocida, ratnog zločina porotiv civila, ratnih zarobljenika i bolesnika tijekom rata u Hrvatskoj 1991., piše Večernji list.

Protiv Adžića je na vukovarskom Županijskom sudu podignuta optužnica za ratni zločin, ali je predmet ustupljen Županijskom sudu u Osijeku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još