Svijet FRONTALNI SUDAR

Najmanje 15 mrtvih u sudaru vlakova u Poljskoj

U sudaru dva brza vlaka kod mjesta Chalupka na jugu Poljske, u subotu navečer poginulo je najmanje 15 osoba, a 54 putnika su ozlijeđena, priopćile su u nedjelju hitne službe

Dva putnička vlaka prevozili su oko 350 putnika i kretali se na istoj pruzi u suprotnom smjeru. Do frontalnog sudara došlo je u blizini grada Szczechnocina.

'Ovo je sigurno najteža nesreća vlakova u našoj povijesti već puno, puno godina', rekao je poljski premijer Donald Tusk koji je stigao na mjesto nesreće u nedjelju rano ujutro. Tusk je rekao da je prerano za nagađanja o razlogu nesreće, ali da se ljudska greška ne može isključiti.

Sudbina dvojice strojovođa još nije poznata, jer vlasti još nisu dovršile identifikaciju svih žrtava.

Poljska televizija TVN24 je javila da se na mjestu nesreće nalazi više od 350 vatrogasaca, više desetina ekipa hitne pomoći i oko 100 policajaca, prenose agencije. Čitavu akciju spašavanja pomažu i dva helikoptera.

Jedan vlak vozio je iz mjesta Przemysl prema Krakovu i Varšavi, a drugi u suprotnom pravcu iz Varšave prema Krakovu. Na televizijskim snimkama nesreće vide se vagoni koji su izletjeli iz tračnica i posve smrskani dijelovi kompozicije.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još