BRANKA PRPA

Ubojstvo BBC-jeve novinarke naručio je Milošević?

03.03.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Branka Prpa smatra kako su njezin nevjenčani suprug i novinarka ubijeni pod istim okolnostima i to jer su bili protiv režima Slobodana Miloševića

BBC-jevu novinarku Jill Dando 1999. godine ubio je plaćeni ubojica, a njezino ubojstvo naručio je Slobodan Milošević. Tvrdi to povjesničarka Branka Prpa, udovica ubijenog srpskog novinara Slavka Ćuruvije, piše Daily Mail.

Branka Prpa smatra kako su njezin nevjenčani suprug i novinarka ubijeni pod istim okolnostima i to jer su bili protiv režima Slobodana Miloševića.

‘Mislim da postoji veza između ubojstva Slavka i novinarke Dando. Oboje su ubijeni iz istog razloga. Postojao je čitav niz ljudi koje je režim definirao kao političke protivnike i koji su ubijeni početkom rata. Jednostavno bi vas ubili i odšetali. Kada sva ubojstva povežete u neki vremenski okvir, jasno je da su svi dio jednog konteksta’ rekla je Branka Prpa.

Podsjetimo, Slavko Ćuruvija ubijen je 11. travnja 1999. godine u svom domu u Beogradu, a njegov ubojica nikada nije pronađen. Petnaest dana nakon toga ispred svoje kuće u Londonu ubijena je novinarka Jill Dando.