Svijet IRSKA ZABRINUTA

Bolivija treba dokazati da se radilo o plaćenicima

  • Autor: An. S.
  • 20.4.2009 14:14:35
  • 20.4.2009 13:06:48

Pripadnici irskog ministarstva vanjskih poslova susrest će se s bolivijskim dužnosnicima u La Pazu kako bi im objasnili zašto je u toj zemlji ubijen irski državljanin Mike Dwyer. On je ubijen u akciji bolivijskih snaga sigurnosti, u kojoj je ubijen i hrvatski državljanin Eduardo Rozsa Flores zvani Chico. Ubijeni su pod optužbom da su strani plaćenici koji su pripremali niz atentata na poznate osobe u Boliviji, između ostaloga i na predsjednika države Eva Moralesa

Oni će također od bolivijskog ministarstva pravosuđa zatražiti da predoče dokaze o tomu što se točno dogodilo, piše Irish Times.

Ministar vanjskih poslova Dick Roche je izjavio da ništa nije ukazivalo na to da bi Dwyer mogao biti uključen u bilo kakve kriminalne radnje.

Bolivijske vlasti su objavile da je Dwyer bio pripadnik skupine stranih plaćenika koji su planirali niz atentata u Boliviji, a između ostalih cilj im je navodno bio i predsjednik Evo Morales. Osim Dwyera ubijen je i Eduardo Rozsa Flores zvani Chico, bivši hrvatski dragovoljac koji je navodno bio vođa skupine te još jedan Mađar.

Dvojica navodnih plaćenika su uhićena, a jedan od njih posjeduje dvojno, hrvatsko-bolivijsko državljanstvo te je navodni sudionik Domovinskog rata. Irish Times navodi da je Dwyer zajedno s Floresom u Boliviji radio kao zaštitar.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još