ZATOČIO JOŠ DVOJE U TVORNICI

Grk zbog otkaza upucao šefa i kolegu

01.03.2012 u 19:02

Bionic
Reading

Jedna nezaposleni Grk pucao je na svog bivšeg šefa i jednog zaposlenika i uzeo dvije osobe za taoce prosvjedujući zbog gubitka posla, rekla je grčka policija u četvrtak

Policija je okružila malu tvornicu na sjeveru Grčke gdje napadač, 61-godišnji otac dvoje djece, drži dva radnika kao taoce. Policija je rekla da taoci nisu ozlijeđeni.

Neimenovani muškarac je ustrijelio svoje bivše kolege iz lovačke puške probijajući se u tvornicu koja proizvodi kontejenre za otpad u gradu Komotiniju, rekla je policija. Komotini je jedan od krizom najteže pogođenih gradova u Grčkoj gdje je postotak nezaposlenih dostigao 21 posto i nastavlja rasti.

'On izgleda odlučan. Rekli su nam da ima dugova i da je to učinio zato što želi svoj posao natrag', rekao je jedan dužnosnik policije koji nije želio biti imenovan.

Dvoje ranjenih je hospitalizirano, jedan je ustrijeljen u nogu a drugi ima šrapnel u želucu, no nisu teže ranjeni. Pregovarač pokušava muškarca, koji je otpušten prije sedam mjeseci, uvjeriti da oslobodi taoce, dodala je policija.