NAKON SKANDALA PRISLUŠKIVANJA

James Murdoch dao ostavku u News Internationalu

29.02.2012 u 19:55

Bionic
Reading

James Murdoch, sin izvršnog direktora američkog medijskog koncerna News Corporationa Ruperta Murdocha, podnio je u srijedu ostavku na dužnost predsjednika uprave News Internationala, podružnice koja okuplja britanske novine, nakon skandala zbog prisluškivanja

News Corporation u priopćenju ističe da je 'James Murdoch, zamjenik izvršnog direktora, odstupio s dužnosti izvršnog predsjednika News Internationala' i 'posvetit će se međunarodnom razvoju televizijske djelatnosti' koncerna.

Tom Mickridge, glavni direktor News Internationala ostaje na dužnosti, a i dalje mu je nadređen Chase Carey, drugi čovjek kompanije.

'James će i dalje obnašati više čelnih dužnosti u kompaniji, s posebnim naglaskom na djelatnosti televizije koja se plaća i na međunarodnim operacijama', dodaje se u priopćenju.

Afera zbog prisluškivanja koja ne prestaje tresti medijsku kompaniju, izbila je nakon otkrića da je poruke na mobitelu ubijene djevojčice Milly Dowler hakirao list News of the World, nekad najtiražniji britanski list koji je kompanija zatvorila u srpnju prošle godine.