HTIO NA KUBU

Uhićen otmičar kanadskog aviona na Jamajci

20.04.2009 u 10:10

Bionic
Reading

Naoružani muškarac, koji je nekoliko sati rano jutros držao kao taoce putnike aviona i članove posade kanadske zrakoplovne kompanije na međunarodnom aerodromu u Montego Bayu na Jamajci, uhićen je, a svi zatočeni su oslobođeni. Otmičar je prethodno oslobodio 169 putnika koji su se nalazili u avionu, a nakon osam sati krize naposljetku je oslobođeno i pet članova posade

Policijska glasnogovornica Camille Tracey je objavila da je jamajčanska policija razoružala 20-godišnjeg mladića za kojeg je rekla da je mentalno nestabilan. 

Mediji su javili da je naoružani muškarac ušao u zrakoplov s lažnim dokumentima nekoliko minuta prije polijetanja u 3.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Otmičar je navodno zatražio da ga se preveze na Kubu.

Policiji su u nagovaranju otmičara da popusti pomagali i njegov otac te dva brata. Kriza je trajala više od osam sati, a na ovaj čin, prema neslužbenim informacijama, mladića su nagnali ljubavni jadi. Javljeno je i da ima mentalnih problema, ali nije točno navedeno o čemu se radi.   

Pozivajući se na Radio Jamajku, američka TV mreža CNN javila je da se tijekom krize čuo i jedan pucanj, ali da nema ozlijeđenih među putnicima u zrakoplovu, koji je otet neposredno nakon slijetanja u Montego Bay, kamo je doletio iz Halifaxa u Kanadi.

Kako je CNN ranije javio, jedna od putnica uspjela je telefonirati svom suprugu u Kanadi i obavijestiti ga da je jedan muškarac kradom ušao u avion i da drži putnike kao taoce.