DVOJE MRTVIH, TROJE RANJENIH

Američki učenik posijao smrt u školskoj kantini

28.02.2012 u 14:22

Bionic
Reading

Dvoje učenika poginulo je u pucnjavi u srednjoj školi u Chardonu u američkoj saveznoj državi Ohio, potvrdili su mrtvozornici. Tinejdžer T. J. Lane otvorio je paljbu unutar školske kantine u ponedjeljak oko 7.30 ujutro te na licu mjesta ubio Daniela Parmertora (16) i ranio još četvoricu učenika

Russell King Jr. (17), koji je helikopterom prebačen u bolnicu MetroHealth Medical Center u Clevelandu, umro je u ponedjeljak, izvještava NBC News. Policija je priopćila da je ranjeno još troje učenika.

Osumnjičeni napadač uhićen je u blizini svog automobila, parkiranog gotovo kilometar dalje od škole u predgrađu Clevelanda, odakle je za njim trčao jedan učitelj.

Učenik Nate Mueller doručkovao je u kantini u društvu tri prijatelja, kada je čuo pucnjavu. Okrenuo se i vidio kako je Lane ustrijelio njegovog prijatelja.

'Pao je na stol u lokvi krvi', rekao je Mueller, dodajući da se drugi prijatelj našao na podu, također u lokvi krvi.

Mueller se sagnuo pod stol i pokušao otpuzati, a potom je osjetio kako mu je metak okrznuo uho. Nije teško ozlijeđen.

'Bio je to teror. Suzilo mi se vidno polje, kao da sam se našao u tunelu i mislio sam samo kako ću se izvući odatle', rekao je Mueller. 'Vidite prijatelje kako leže posvuda okolo, vidite krv, čujete ljude kako vrište i bježe u različitim smjerovima. Pokušavate pobjeći ne osvrćući se, iako su vam prijatelji tamo, to je sve što možete učiniti.'

Iako policija još nije iznijela informacije o napadaču, roditelji učenika i lokalni mediji javljaju da je riječ o  povučenom i problematičnim mladiću.

Bob Farinacci, odvjetnik T. J. Lanea, izjavio je da obitelj uhićenog izražava najdublje žaljenje zbog smrti i moli se za ozdravljenje ranjenih dječaka. Riječ je o događaju koji se nikako nije mogao predvidjeti, rekao je Farinacci, zamolivši medije da obitelj poštede upita dok 'pokušavaju razumjeti kako se ova tragedija mogla dogoditi'.

Farinacci je dodao da je Lane imao 'prilično impresivne' ocjene i da je ovog semestra uzeo dodatne školske predmete kako bi mogao maturirati u svibnju.

Jučerašnji napad u Ohiju najgori je takve vrste u američkim srednjim školama u posljednjih 11 mjeseci i najgori u toj saveznoj državi od kraja 2007. godine.