ŠEST MRTVIH

Jeziva eksplozija plina u ruskom Astrahanu

28.02.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Na jugoistoku Rusije u gradu Astrahanu eksplozija plina prepolovila je zgradu od devet katova. Prema zasad dostupnim informaijama, u tragičnoj nesreći poginulo je šest ljudi, ali i dalje se traga po ruševinama za nestalim stanarima

Lokalni mediji javljaju kako je ranjeno 16, ali još se traga za 14 osoba. Ekipe spasilaca su na terenu i tragaju po ruševinama. Pretpostavlja se da je u zgradi eksplodirao spremnik plina.

Dan nakon tragedije uhićena su četvorica muškaraca - direktori i inženjeri kompanije 'Astrahanjgazservis' koja je ugrađivala plin. Peti osumnjičeni nalazi se u bolnici. Sumnjiči ih se za kršenje sigurnosnih pravila prilikom radova na zgradi. No u medijima se spominjala i verzija po kojoj je eksploziju prouzročio jedan od stanara pokušavši izvršiti samoubojstvo. Teroristička verzija zasad se isključuje.

U dva haustora stradalo je ukupno 27 stanova u kojima je živjelo 92 ljudi. Gradonačelnik Astrahana obećao je pronaći nove stanove za preživjele, te im novčano pomoći sa po milijun rubalja (cca 170 tisuća kuna).

Urušavanje zgrade u Astrahanu