MAČO BOLIVIJA

Šovinistički ispadi predsjednika Eva Moralesa

28.02.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Predsjednik Bolivije Evo Morales navalio je na žene, na one u vlastitom vladajućem okruženju i na one u indijanskom narodu iz kojega potječe

Morales je već bio meta kritika kada je izjavio da oni koji jedu pileće meso imaju veću mogućnost da postanu homoseksualci, dajući do znanja da je takvo što, biti gej osoba, samo po sebi loše i vrijedno prezira.

Sad se uvalio još dublje. Na jednoj karnevalskoj fešti na kojoj se popila čaša više, Morales je zapjevao i pljeskao kada su mu prisutni uz smijeh dobacivali: 'Este presidente de buen corazón, a las ministras les quita el calzón' (U doslovnom prijevodu koji, naravno, na hrvatskom ne zvuči dobro, znači: 'Ovaj predsjednik dobra srca, ministricama spušta gaće.').

Da to nije bila slučajnost i da je predsjednik Bolivije ne samo ženskar (što se nas i ne bi ticalo) već i mačist, dokazalo se nakon još jedne čaše viška kada je Morales ispalio sljedeću pjesmu: 'Bartolina Sisa tiene mucha fama, por eso la llevo directo a la cama' ('Bartolina Sisa je na glasu i zato je izravno dovlačim u krevet').

Eh, ali ovdašnja publika treba znati da Bartolina Sisa nije neka članica njegove stranke ili neka bezimena heroina narodne glazbe i kulture, to je naziv jedne vrlo važne organizacije za prava žena Indiosa koja je, da se i to kaže, lojalna predsjedniku kada mnogi to više nisu.