Svijet VATRENA HAVARIJA

Šest Hrvata na zapaljenom kruzeru Costa Allegra!

Šest hrvatskih državljana nalazi se na talijanskom kruzeru Costa Allegri koji je zbog požara što je u ponedjeljak izbio na brodu otegljen do sejšelskog otoka. Nitko od njih nije ozlijeđen niti je zatražio pomoć Ministarstva vanjskih i europskih poslova, doznaje se u utorak u MVEP-u

'Hrvatsko veleposlanstvo u Rimu kontaktiralo je s tvrtkom Costa Crociere u čijem je vlasništvu brod na kojemu je i šest hrvatskih državljana. Nitko nije ozlijeđen niti je zatražena pomoć, a veleposlanstvo je i dalje u kontaktu s tvrtkom', navodi MVEP.

Krenuvši u subotu s Madagaskara, Costa Allegra je plovila prema Sejšelima, a potom je trebala doploviti do Omana i Egipta. Na kruzeru dugom 188 metara plovi 636 putnika 25 različitih nacionalnosti, među kojima je i šest Hrvata, te 413 članova posade.

U ponedjeljak ujutro na brodu je izbio požar koji je brzo ugašen, ali je oštetio generatore. Nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen u požaru, priopćila je Costa Crociere.

Francuski brod oteglio je u utorak talijanski kruzer Costu Allegru, koji se nalazio u vodama Sejšela, do obližnjeg otoka Desroches, objavila je obalna straža.

'Obalna straža Sejšela može potvrditi da je francuski brod oteglio Costu Allegru do otoka Desroches', smještena 240 km jugozapadno od Mahea, glavnog otoka sejšelskog arhipelaga. Obalna straža istaknula je da se očekuju dva remorkera koja će kasnije tijekom utorka preuzeti zadatak vraćanja kruzera u luku Victoriju, glavnu luku Sejšela.

Kruzer je u vlasništvu iste tvrtke koja je vlasnica i Coste Concordije, kruzera koji se prošlog mjeseca nasukao nedaleko od talijanske obale, pri čemu je poginulo 25 osoba.

Požar na Costa Allegri

Kruzer otegljen do otoka Desroches

Francuski brod oteglio je u utorak talijanski kruzer Costu Allegru, koji se nalazio u vodama Sejšela s više od tisuću osoba na palubi, do obližnjeg otoka Desroches, objavila je obalna straža. 'Obalna straža Sejšela može potvrditi da je francuski brod oteglio Costu Allegru do otoka Desroches', smještena 240 km jugozapadno od Mahea, glavnog otoka sejšelskog arhipelaga.

Kruzer je u vlasništvu iste tvrtke koja je vlasnica i Coste Concordije, kruzera koji se prošlog mjeseca nasukao nedaleko od talijanske obale, pri čemu je poginulo 25 osoba. Krenuvši u subotu s Madagaskara, Costa Allegra se kretala prema Sejšelima, a potom je trebala doploviti do Omana te Egipta. Na kruzeru dugom 188 metara plovi 636 putnika 25 različitih nacionalnosti, među kojima je i šest Hrvata, te 413 članova posade.

'Došlo je do požara tijekom ponedjeljka ujutro. Vatrogasci su ga brzo ugasili, ali je oštetio generatore', objasnio je zapovjednik Giorgio Moretti, direktor za pomorske operacije tvrtke Costa Crociere, na telefonskoj konferenciji za tisak. 'Nema ni mrtvih ni ozlijeđenih', kazao je on. Obalna straža istaknula je da se očekuju dva remorkera koja će kasnije tijekom utorka preuzeti zadatak vraćanja kruzera u luku Victoriju, glavnu luku Sejšela.
Unutrašnjost kruzera Costa Allegra
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još