ŽELJELI U NJEMAČKU

BiH u Srbiju vraća 15 afganistanskih imigranata

27.02.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Vlasti Bosne i Hercegovine privele su 15 ilegalnih uglavnom maloljetnih imigranata, najvjerojatnije podrijetlom iz Afganistana, te će oni biti vraćeni u Srbiju gdje su prije toga boravili u imigracijskome centru, priopćila je u ponedjeljak Služba za odnose sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH

Terenskom uredu u Bijeljini, na sjeveroistoku BiH, tijekom jutra je predano 15 stranih državljana bez dokumenata, koje je večer ranije privela tamošnja policija. Oni su otkriveni u vozilu crnogorskih registracijskih oznaka koji se kretao iz pravca Srbije k Brčkom. Vozač kombi vozila se nije želio zaustaviti na znak policije, a nedugo zatim je stao i pobjegao ostavivši kombi sa stranim državljanima na cesti. Policija traga za njim, dodaje se u priopćenju.

Kako navodi Služba za odnose sa strancima BiH, prema izjavama ilegalnih migranata i raspoloživim podacima, riječ je o državljanima Afganistana koji su do ulaska u Bosnu i Hercegovinu boravili na području Banje Koviljače, gdje je smješten srbijanski azilantski centar, a prethodno su bili na teritoriju Grčke. Oni pokušavaju doći do Njemačke, a iz Srbije su krenuli uvjereni da idu prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama Europske unije.

Petnaest stranih državljana bit će smješteni u imigracijski centar u Istočnom Sarajevu, a vlasti BiH će pokrenuti postupak njihova povrata u Srbiju, koja ih je obvezna prihvatiti natrag, dodaje se u priopćenju Službe za odnose sa strancima.