Svijet NEPREDVIDIVA UTRKA

Pobjeda Santoruma prijeti kaosom među republikancima

Utrka za republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima mogla bi dobiti posve novi smjer nakon stranačkih izbora u Arizoni i Michiganu u utorak, gdje ambiciozni kandidat Rick Santorum prijeti pretvaranjem u kaos ionako nepredvidive utrke

Mitt Romney, nekoć vodeći kandidat i unaprijed proglašeni pobjednik utrke za nominaciju, i Santorum imaju podjednake šanse u Michiganu, državi u kojoj je Romney odrastao, a njegov otac bio direktor automobilske tvrtke i popularni guverner.

Pobjeda Santoruma mogla bi zadati težak udarac Romneyju i već dugotrajne sumnje u njegovu sposobnost za osvajanje republikanske nominacije pretvoriti u paniku u vrhu stranke.

Republikanci, međutim, sumnjaju i u pobjedničke sposobnosti Santoruma, tvrdog konzervativca koji je izazvao kontroverze komentarima o društvenim pitanjima kao što su kontrola rađanja, prenatalno testiranje i vojna služba žena.

Santorumovo jačanje i Romneyjev pad potaknuli su nagađanja o uključivanju novih kandidata u utrku koja bi mogla trajati sve do konvencije Republikanske stranke u kolovozu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još