Svijet UNIŠTENA ZGRADA

Bin Ladenov dom sravnjen sa zemljom

Dom vođe Al Kaide Osame bin Ladena, u kojem je bivši čelnik te terorističke mreže ubijen nakon najvećeg lova na čovjeka u novijoj povijesti, više ne postoji.

Pakistanske snage sigurnosti u nedjelju su dovršile rušenje Bin Ladenova kompleksa, uništivši time i simbol poniženja pakistanske vojske koje je obilježilo jedno od najsloženijih razdoblja u odnosima SAD-a i Pakistana.

"Proces uništenja kompleksa započet u subotu navečer dovršen je u nedjelju navečer", rekao je viši dužnosnik u Abbottabadu koji je tražio da ostane neimenovan jer nije ovlašten razgvoarati s medijima.

"Cijela struktura zgrade je sravnjena sa zemljom. Bilo je potrebno neko vrijeme jer je proces rušenja i uklanjanja ruševina tekao istovremeno", Nije jasno zašto su se pakistanske vlasti odlučile srušiti kompleks.

Stanovnici su se žalili na sigurnosne mjere uvedne nakon ubojstva Bin Ladena i mnogi su rekli da je bolje ukloniti zgradu i pustiti ljude da nastave svoje živote.

Bin Ladena su 2. svibnja 2011. godine u kući u Abbottabadu ubili pripadnici specijalnih postrojbi vojske SAD-a u noćnom napadu koji je razljutio pakistanske vlasti jer o njemu nisu bile obaviješten.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još