Svijet U ABOTABADU

Počelo rušenje Bin Ladenove kuće

Pakistanska vojna inženjerija počela je rušiti kuću u Abotabadu u kojoj su američke specijalne postrojbe prošle godine ubile Osamu bin Ladena, priopćila je tamošnja policija

Rušenje vanjskih zidova kompleksa u kojem se skrivao Bin Laden počelo je po zalasku sunca i odvija se pod reflektorima. Na teren su prvo izašli vojni buldožeri, kažu očevici, a prenosi BBC.

Vojska je blokirala pristup svim znatiželjnicima, uključujući i novinare, i zabranila fotografiranje.

Zasad nije poznato što je nagnalo pakistansku vladu da pod okriljem noći započne rušenje kuće, gotovo deset mjeseci nakon što je vođa Al-Kaide u njoj ubijen. Prošli mjesec je neimenovani pakistanski ministar rekao CBS-u da su vlasti zabrinute da bi na prvu godišnjicu njegove smrti Abotabad mogao postati mjesto širokog interesa domaćih i zapadnih medija.

Kuća u kojoj se Bin Laden navodno skrivao godinama, također je bolan podsjetnik pakistanskim vlastima da ga nisu uspjele pronaći iako im je 'bio pred nosom' i da su ga Amerikanci otkrili i ubili ne informiravši ih o akciji.

'Prva godišnjica vjerojatno će oživjeti kritiku pakistanskog neuspjeha da ga pronađe', rekao je spomenuti ministar. 'Želimo zaključiti to poglavlje i krenuti dalje. Uništenje njegove kuće prvi je korak brisanja nasljeđa njegova postojanja u Pakistanu.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još