Svijet STANJE DRAMATIČNO

Zbog ubijenih časnika NATO povlači svoje ljude iz afganistanskih ministarstava

  • Autor: P.S.
  • 25.2.2012 18:12:27
  • 25.2.2012 18:00:00

Jedna je osoba zapucala na pukovnika i bojnika u uredima ministarstva unutarnjih poslova. NATO još ne otkriva identitet poginulih, kao ni identitet ubojice, ali je sigurno da je povezano s prosvjedima zbog paljenja Kurana zbog čega Afganistan bijesni već danima. Nakon ovog incidenta, NATO je odlučio povući sve svoje ljude iz afganistanskih ministarstava iz sigurnosnih razloga, javlja BBC

Dva časnika NATO-a ubijena su u ministarstvu unutarnjih poslova u afganistanskoj prijestolnici Kabulu, izvijestio je ISAF.

Kako prenosi BBC, dvojica časnika ubijena su hicima u glavu. Riječ je o Amerikancima, pukovniku i bojniku, a ubila ih je jedna osoba nakon, kako javljaju lokalni mediji, verbalnog sukoba.

Ministarstvo je zatvoreno, a nakon ovog incidenta zapovjednik NATO-a, general John Allen, je rekao je svo osoblje NATO-a iz sigurnosnih razloga povučeno iz afganistanskih ministarstava.

Glasnogovornik veleposlanstva Velike Britanije je ranije rekao kako su se svi britanski civili već povukli iz ministarstava, za što se nada da je samo privremena mjera.
Neredi u Kabulu zbog spaljivanja Kurana

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još