Svijet BOLOVI U TRBUHU

Nelson Mandela primljen u bolnicu

Bivši južnoafrički čelnik Nelson Mandela (93) primljen je u subotu u bolnicu zbog bolova u trbuhu, ali je 'raspoložen' i 'dobro se osjeća', objavio je predsjednički ured

'Predsjednik Jacob Zuma želi obavijestiti javnost da je bivši predsjednik Nelson Mandela danas, 25. veljače 2012, primljen u bolnicu', ističe se u priopćenju predsjedničkog ureda.

'Madiba se već dulje vrijeme žali na bolove u trbuhu i liječnici su ocijenili da mu je potrebna posebna stručna njega', dodaje se u tekstu.

'Ne mogu reći ništa više, samo da je bivši presjednik raspoložen i da se dobro osjeća', rekao je glasnogovornik predsjedničkog ureda Mac Maharaj za informativnu mrežu e-news.

Krhko zdravlje prvog predsjednika Južnoafričke Republike nakon aparthejda, kojeg od milja zovu Madiba, zabrinulo je domaću javnost još lani kada je hospitaliziran zbog akutne dišne infekcije.

'Želimo mu brz oporavak i svi Južnoafrikanci i ljudi iz cijelog svijeta šalju mu izraze ljubavi i želje za dobro zdravlje', kaže se u priopćenju.

Mandela se zadnji put u javnosti pojavio na završnici svjetskog nogometnog prvenstva kojemu je domaćin bila Južnoafrička Republika, u srpnju 2010.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir 1993. izabran je 1994. za prvog crnačkog predsjednika Južnoafričke Republike na prvim izborima na kojima su mogli glasovati svi stanovnici zemlje. Nakon jednog mandata povukao se 1999.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još