DVADESET MINUTA POD LAVINOM

Nizozemski princ nikada neće doći k svijesti?

24.02.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Nizozemski princ Johan Friso d'Orange-Nassau (43), drugi sin kraljice Beatrix koji je doživio nesreću tijekom skijanja u Austriji, možda nikada neće doći k svijesti, objavio je u petak njegov liječnik u sveučilišnoj bolnici Innsbruck

'Danas ne možemo sa sigurnošću reći hoće li princ Friso jednoga dana doći k svijesti', kazao je Wolfgang Koller, voditelj odjela traumatologije bolnice.

'Što god da se dogodi, neurološka rehabilitacija trajat će mjesecima, a možda i godinama', dodao je.

Johan Friso prebačen je prije tjedan dana helikopterom u bolnicu, nakon što ga je na skijalištu zatrpala lavina. Liječnici su ga reanimirali 50 minuta, nakon što je dvadeset minuta proveo zatrpan snijegom, kazao je Koller.

'Pedeset minuta reanimacije je jako, jako dugo vrijeme, moglo bi se reći predugo', istaknuo je liječnik.

Nakon pregleda izvršenog u četvrtak, 'postalo je jasno da je nedostatak kisika izazvao velika oštećenja na mozgu pacijenta'.

Princ Johan Friso drugi je sin kraljice Beatrix i brat prijestolonasljednika Willema-Alexandera. Od 2004. oženjen je s Mabel Wisse Smit. Otac je dviju djevojčica, Luane (6) i Zarie (5), te s obitelji živi u Londonu. Nizozemska vlada nije odobrila njegov brak, te on službeno nije član nizozemske kraljevske obitelji.