Svijet ZLOČINAC U HAAGU

Mladić u sudnici pokazivao obiteljske fotografije

Suđenje bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću, optuženom pred Haaškim sudom (ICTY) za genocid u BiH, počet će 14. svibnja uvodnim riječima tužitelja, a prvog svjedoka tužiteljstvo će izvesti 29. svibnja, potvrđeno je u četvrtak na statusnoj konferenciji na kojoj je Mladić pokazivao fotografije preminulih članova svoje obitelji

Tužitelji planiraju izvesti oko 400 svjedoka od čega u sudnici oko 140 svjedoka, dok će svjedočenje ostalih biti uvedeno u pisanoj formi. Tužitelji će ukupno uvesti 28 tisuća dokaza, rečeno je na statusnoj konferenciji.

Mladić je optužen za genocid u Srebrenici te za višegodišnji teror stanovnika Sarajeva, progon stanovništva širom BiH i uzimanje pripadnika UN-a za taoce. Mladić se na ročištu ponovno bunio da je ovaj sud nepravedan i da se radi o sudu NATO-a a njegovo višeminutno pokazivanje fotografija preminulih članova obitelji predsjedavajući sudac Alphons Orie prekinuo je riječima da shvaća njegove osjećaje prema obitelji koju je izgubio ali da nema potrebe pokazivati sudskoj galeriji njihove slike.

Mladić je uhićen u svibnju prošle godine u Srbiji nakon gotovo 16 godina skrivanja i nakon toga prebačen je u pritvor ICTY-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još